Vitamine D Vitals

24,95
Niet op voorraad
Belangrijke kenmerken:
 • Bevat de hele paddenstoel
 • Biologisch
 • 60 capsules
Gezondheid op maat?

Stel je vraag per e-mail. Je kunt ook bellen of een appje sturen: +316 407 62 998 (Bart)
E-mail: info@spiruella.nl

 • Biologische certificering
 • Advies op maat
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis verzending v.a. 49,- anders 5,95
 • Snelle levering
 • Veilig online betalen

Product informatie

Productnaam: Vitamine D biologisch
Inhoud: 60
Soort: Capsules
Soort: Paddenstoel
Verpakking: Potje
Doel: Suppletie
Dosering: 1 capsule per dag
Toepassing: Innemen met water tijdens de maaltijd
Certificering: Biologisch en EKO
Fabrikant: Vitals

Vitamine D biologisch Vitals product omschrijving

Voor deze capsules zijn biologische champignons gebruikt. Champignons bevatten vele verschillende voedingsstoffen, waaronder ergosterol (provitamine D2) wat onder invloed van voldoende UV-licht (bijvoorbeeld van de zon) omgezet wordt in ergocalciferol (vitamine D2). De meeste paddenstoelen worden echter in het donker gekweekt waardoor de paddenstoelen die in de winkel liggen vaak geen significante hoeveelheden vitamine D bevatten. De champignons in dit product zijn wél blootgesteld aan UV-licht en bevatten daardoor een hoog gehalte vitamine D2.
 
Een voordeel van deze vitamine D uit paddenstoelen is dat dit een volledig natuurlijk en plantaardig product is, in tegenstelling tot vitamine D3-producten die van dierlijke bron (schapenwolvet of vislever) afkomstig zijn en die meer bewerkingsstappen nodig hebben. Daarmee is dit product geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen die liever kiezen voor een natuurlijk ‘whole food’ supplement in plaats van een supplement met één geïsoleerde stof.
 
Het is momenteel niet mogelijk om (plantaardige) biologisch gecertificeerde vitamine D3 te produceren.
 
Vitamine D2 als alternatief voor vitamine D3
Vitamine D2 wordt door het lichaam omgezet in calcitriol, de actieve vorm van vitamine D in het lichaam. Voorheen werd gedacht dat vitamine D2 (de plantaardige vorm van vitamine D) minder effectief was als supplement dan vitamine D3 (de dierlijke vorm), maar een aantal recente studies (onder andere gedaan met deze specifieke biologische vitamine D uit paddenstoelen) laten zien dat plantaardige vitamine D2 een prima alternatief kan zijn om de bloedspiegel op peil te brengen en te houden.
 
Werking vitamine D
Vitamine D is onder andere van belang voor de calciumopname en daarmee voor de botopbouw en de tanden. Daarnaast draagt het bij aan de normale werking van het immuunsysteem en een normale celdeling. Een optimale vitamine D-inname is tevens van belang voor het hart en de bloedvaten. Ook baby’s, kinderen en zwangere vrouwen dienen te beschikken over voldoende vitamine D voor groei en ontwikkeling. In de wintermaanden is de lichaamseigen productie van vitamine D veel lager dan in de zomer. Naarmate we ouder worden zijn we bovendien minder goed in staat om zelf vitamine D aan te maken en is het verstandig om vitamine D bij te slikken. 
 

Ingrediënten vitamine D capsules biologisch

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)
  % ADH
Champignonpoeder (biologisch) 200 mg -
Waarvan vitamine D2 (ergocalciferol, 1000 ie) 25 mcg 500%

Hulpstoffen: 

Hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule)

Toepassing en aanbevolen dosering

1 capsule per dag bij de maaltijd innemen met water. Dagelijkse dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar.

Allergenen informatie

Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor cranberries of veenbessen. Vrij van: Geur, kleur en smaakstoffen, gluten, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Geschikt voor vegetariers. 

Waarschuwing

Raadpleeg een deskundige alvorens het product te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Droog, koel en buiten gebruik van kinderen bewaren. 

Spiruella.nl heeft veel vertrouwen in de producten die we aanbieden. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermelden. Echter zijn wij geen medisch specialisten en doen daarom geen uitspraken over de werkzaamheid, diagnose, voorkoming, preventie, behandeling of genezing door onze producten.
Gezondheid op maat?

Stel je vraag per e-mail. Je kunt ook bellen of een appje sturen: +316 407 62 998 (Bart)
E-mail: info@spiruella.nl

 • Biologische certificering
 • Advies op maat
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis verzending v.a. 49,- anders 5,95
 • Snelle levering
 • Veilig online betalen