Ben jij ook al overgegaan op natuurlijke producten en word je er ook zo blij van wanneer deze multifunctioneel kunnen worden ingezet? Dan is sesamolie dé olie die jij voortaan in je keukenkastje wilt hebben! Sesamolie wordt met name gebruikt in de Aziatische en Arabische keuken, maar het is ook een veelgebruikte olie voor het hydrateren van de huid en van het haar. Door middel van persing wordt sesamolie gewonnen uit sesamzaadjes. Wij kennen voornamelijk de witte sesamzaadjes die je terugziet op broden, maar sesamolie kan ook gewonnen worden uit de zwarte sesam. De smaak van dit zaadje is wat meer uitgesproken.

Sesamolie huid

Behalve dat je de olie kunt gebruiken voor salades, om in te frituren en te wokken, heeft sesamolie huid toepassingen. Deze zachte olie met nootachtige geur is geschikt voor vrijwel elke huid, van gevoelig tot gecombineerd. De olie trekt goed in waardoor er geen vettig filmlaagje op de huid blijft liggen. Hierdoor is sesamolie huid zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging en kun je je huidige nachtcrème vol synthetische ingrediënten vervangen door de sesamolie van Spiruella. De olie kent nog een toepassing, namelijk die van de traditionele Ayurvedische massage. In de Ayurvedische geneeskunde staat sesamolie huid al eeuwen bekend om de helende werking.

Sesamolie haar

Vind je het vervelend om nieuwe producten uit te proberen die vervolgens liggen te verpieteren achter in je kastje? Met sesamolie haar hoef je daar niet bang voor te zijn! Behalve dat het vele toepassingen kent in de keuken en voor de huid, kun je de olie gebruiken voor het hydrateren van je haren. Omdat sesamolie antibacteriële eigenschappen bevat, wordt de olie veelal in het oosten gebruikt bij hoofdhuidaandoeningen zoals schimmelinfecties en roos. Daarnaast schijnt de vitamine E de haargroei een flinke boost te geven en voedt het je haar tot diep in de punten. Kortom: sesamolie haar is een veelzijdige olie voor dagelijks gebruik! Bij Spiruella vind je ook veel andere oliën voor in de keuken en voor je huid. Bestel je deze smakelijke oliën bij Spiruella? Dan profiteer je van een snelle levering!