Heb jij regelmatig last van een opgeblazen gevoel of een gevoelige spijsvertering en zoek je daarvoor een natuurlijke oplossing? Dan is lijnzaad kopen een hele goede optie. Lijnzaad staat namelijk bekend om zijn goede werking op het darmstelsel en de stoelgang. De kleine zaadjes zitten namelijk vol vezels die veel vocht opnemen en daarmee de werking van de darmen bevorderen. 

Tip: lijnzaad werkt het beste in gebroken vorm. In ongebroken vorm gaan ze het lichaam uit zoals ze erin gingen, onverteerd dus. Met een vijzel of keukenmachine kun je de hele zaden gemakkelijk breken.

Lijnzaad afvallen

“Kun je met lijnzaad afvallen?”, is een vraag die we vaak tegenkomen. Het antwoord is: lijnzaad kan ondersteunen bij het afvallen. Het geeft je sneller een vol gevoel, omdat er zoveel vezels in zitten. Je geeft je kommetje kwark of je salade wat extra body door er lijnzaad aan toe te voegen, zodat je goed verzadigd raakt en niet nog iets anders of nog meer wilt eten. Met lijnzaad afvallen kan dus werken, maar wel in combinatie met andere gezonde voeding. Je kunt lijnzaad kopen en het bijvoorbeeld combineren met onze gezonde sappen. Of vervang de suiker die je gebruikt door stevia!

Bij Spiruella kun je lijnzaad kopen dat ecologisch verantwoord is verbouwd en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van voedselkwaliteit. Een ander optie die je ook in ons assortiment vindt is lijnzaadolie. Gemakkelijk te verwerken in je dagelijkse voeding. Kopen en betalen kan bij Spiruella Superfoods veilig en gemakkelijk met bijvoorbeeld iDeal of Mistercash. In 99% van de gevallen wordt je aankoop de volgende dag al bezorgd!