Wat is Vitamine E is van nature ook aanwezig in onze huid
Deze vitamine maken we niet zelf aan. We zijn er voor aangewezen op wat we dagelijks eten. Je krijgt vitamine E binnen via je voeding of met allerlei zalfjes en crèmes die je lichaam opslaat.
Waar zit vitamine e in
Vitamine e zit van nature in heel wat voedingsproducten, zoals in:Natuurlijke oliën: en zeker in tarwekiemolie, cactusvijgolie, arganolie en druivenpitolie Onbewerkte noten: die zijn ongezouten, niet geroosterd en ongebrand. Amandelen, pistachenoten, hazelnoten en pinda's zijn rijk aan deze vitamine Zaden: lijnzaad, zonnebloemzaad, pijnboompitten en sesamzaad Verse groenten: en vooral in spinazie, broccoli, raapstelen, snijbiet, pompoen, boerenkool en in bladeren van de mosterdplant In sommige vruchten: zoals avocado, kiwi en papaja Schaal- en schelpdieren: en vooral in garnalen Kruiden: peterselie Eieren
Vitamine e in lijnzaad
Lijnzaad is afkomstig van de vlasplant. Zowel bruine als gele lijnzaden zijn rijk aan omega 3 vetzuren, oedingsvezels, vitaminen en mineralen, vooral vitamine e. Dankzij de aanwezigheid van veel voedingsvezels kan het tot maar liefst viermaal zijn eigen gewicht aan vocht opnemen.