Kokos

Toont alle 3 resultaten

Kokosnoten staan bekend om hun veelzijdigheid in gebruik, variërend van voedsel tot cosmetica. Het vruchtvlees van het volwassen zaad, de kokosnoot, evenals de kokosmelk die daaruit wordt gewonnen, vormt een regelmatig onderdeel van de voedin. Kokosnoten onderscheiden zich van andere vruchten omdat hun endosperm een grote hoeveelheid heldere vloeistof bevat, genaamd “kokoswater” of “kokosnotensap”. kokosnoten bevatten, vet, sap, vlees en suiker waar talloze producten van worden gemaakt. kokos heeft een unieke zoete smaak

Uitverkocht
3,005,50
Uitverkocht
4,0012,00
Uitverkocht

Koken & bakken

Kokosolie extra vierge

8,00

De unieke, zoete smaakmaker

Kokos, wie houdt er niet van! Van kokosvruchtvlees en de kokosmelk die je eruit wint, worden diverse producten gemaakt, zoals kokosmeel, kokosolie en kokosrasp. Hier maak je vervolgens lekkere recepten van met de unieke, tropische zoete smaak van kokos.

Kokosmeel

Je gebruikt kokosmeel als alternatief voor meel, tarwe of andere graansoorten. Er zijn bijvoorbeeld kokosmeel recepten voor brood, taart en muffins. Ook kun je het toevoegen aan je pannenkoekbeslag, zodat je pannenkoeken een lekkere, zoete kokossmaak krijgen. Het is een glutenvrij product, waardoor kokosmeel recepten ook geschikt zijn voor mensen met een glutenallergie.

Kokosolie

Met kokosolie kun je koken, bakken, op je brood smeren (in plaats van boter) of door je soep, saus of smoothie roeren. Tevens kun je kokosolie kopen om op je lichaam te smeren of in je haren aan te brengen. Waarom? Omdat het je haren beschermd (ook tegen de zon) en je huid zacht maakt. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als haarmasker of gezichtsreiniger. Kokosolie kopen is een goed idee, omdat het 100% natuurlijke olie is. Het is op een lage temperatuur geperst, waardoor alle goede stoffen in het product zijn gebleven. In vergelijking met zonnebloemolie en olijfolie bevat het veel meer verzadigd vet in plaats van onverzadigd vet. Ook dat is een pluspunt van kokosolie kopen.

Kokosrasp

Het zongedroogde vruchtvlees van een kokosnoot noem je kokosrasp. Dit is verkrijgbaar in verschillende diktes: van hele fijne vlokjes tot grote, dikke vlokken. Je kunt de raps door je yoghurt, salade of smoothie mengen of gebruiken voor een Indisch gerecht, gebak of koekjes. Een beetje rasp in je eten of drinken is al voldoende voor een heerlijke zoete, tropische kokossmaak.
>