Chiazaad kopen

Enig resultaat

Wie overtuigd is van de voordelen van superfoods zal natuurlijk ook chiazaad kopen. Naar verluidt hadden Azteekse krijgers al kleine hoeveelheden van dit zaad bij zich als ze grote afstanden moesten afleggen.

 

Chia zaden smoothies

Chia zaden biologisch

5,0013,00

Chiazaad kopen online

De beste zaden en pitten

De consumptie van gekiemde zaden is niet iets nieuws; mensen consumeren ze al sinds de oudheid. Ze maakten deel uit van het menu van meerdere beschavingen zoals de Sumeriërs, de Kelten, de Chinezen en de Essenen. De mensen van toen hadden de goede eigenschappen al ontdekt! De ontkiemde zaad is voedsel met vele voordelen voor onze gezondheid. Ze helpen ons om tegen veel ziekten te vechten; niet verwonderlijk om ze dus weer op ons bord te zien verschijnen: mensen eten immers steeds bewuster. Vele soorten zaden zoals hennepzaad kopen gebeurd steeds vaker.

Chiazaad en zijn componenten

Oorspronkelijk komt chiazaad uit Mexico en is afkomstig van de Salvia Hispanica-plant, een kruidachtige plant die behoort tot de Lamiaceae-familie. Chia, wat ‘kracht’ betekent en ook wel ‘hardlopersvoer’ wordt genoemd, heeft een indrukwekkende voedingswaarde. Dit is de reden waarom de oude volkeren van Mexico deze zaden adopteerden. Chia zaden raakten echter enkele decennia in de vergetenheid. Maar nu maken ze een comeback, omdat veel voedingsdeskundigen en medische experts zich bewust zijn van hun kracht. Chiazaad kopen kan bij spiruella.nl. Maar waar komen de vele goede eigenschappen vandaan? In deze kleine zaden gaan ongelooflijke componenten schuil. Waaronder bijvoorbeeld essentiële vetzuren zoals omega 3. Het wordt in grote hoeveelheden aangetroffen en het maakt de algemene werking van het organisme mogelijk (de regulering van de bloeddruk, de elasticiteit van de bloedvaten, de imuun reacties ...). Vezels zijn een bestanddeel van Chia-zaden. Ze worden gewaardeerd om hun antioxiderende eigenschappen en hun mineraal- en vitaminegehalte. Het bijzondere is dat dit "hardlopersvoer" kan dienen als plantaardig eiwit, wat erg handig is voor vegetariërs. Dit komt omdat ze boordevol essentiële aminozuren zitten. Met al deze deugdzame componenten is het niet verwonderlijk dat ze het lichaam zoveel voordelen kunnen bieden.

Lijnzaad en zijn oorsprong

Vlas is een plant die gewaardeerd wordt om zijn vezels. De zaden van deze plant heten lijnzaad. Het verbouwen van deze pant gaat bijna 10.000 jaar terug. Vlas werd gecultiveerd in Egypte tijdens het bewind van de farao's. De Egyptenaren gebruikten het vanwege zijn vele therapeutische voordelen en ook vanwege de onmiskenbare voedingskwaliteiten van lijnzaad. Plinius had in een document meer dan dertig medicinale oplossingen genoemd die gemaakt waren van de zaden van deze plant. In sommige landen, zoals India en China, wordt vlas voorgeschreven door artsen. De zaden worden tegenwoordig dus nog steeds gebruikt als medicinale planten. Ook tijdens het koken worden ze steeds meer gebruikt. De lichtzoete evenals de nootachtige smaak van lijnzaad of gebroken lijnzaad worden erg gewaarderd. Lijnzaad kopen kan bij spiruella.nl.