Kombu of Konbu biologisch

6,-
op voorraad
Belangrijke kenmerken:
  • Japans zeewier
  • Biologisch
  • 50 gram
Kombu of Konbu biologisch kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Gezondheid op maat?

Stel je vraag per e-mail. Je kunt ook bellen of een appje sturen: +316 407 62 998 (Bart)
E-mail: info@spiruella.nl

  • Biologische certificering
  • Advies op maat
  • Eenvoudig bestellen
  • Gratis verzending v.a. 49,- anders 5,95
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen

Product informatie

Productnaam: Sea Spaghetti
Inhoud: 50 gram
Soort: Spaghetti
Soort: Zeewier
Herkomst: Atlantische kust, Ierland
Verpakking: BPA-vrije druk- en sluitverpakking
Doel: Voeding
Toepassing: 10-15 minuten koken in water
Certificering: SOIL
Fabrikant: Spiruella.nl

Voedingswaarde:

Energie/ 4052/96 KJ/kcal
Vetten: 0.7 g/100 g
Waarvan verzadigde vetzuren 0.3 g/100 g
Koolhydraten 7.9 g/100 g
Waarvan suikers 1.5 g/100 g
Eiwitten 10 g/100 g
Vezels 31.5 g/100 g
Zout 5.7 g/100 g

Kombu biologisch product omschrijving

Kombu of konbu is biologisch zeewier dat groeit voor de Atlantische kust van Ierland. Dulse (Palmaria palmata), ook wel (rode) dulse, dillisk, of creatnach genoemd, behoort tot de roodalgen

Ingrediënten Kombu of konbu biologisch

Japans zeewier

Toepassing 

Lekker bij de sushi!

Kombu wordt veel gebruikt in de Japanse keuken als een van de drie hoofdingrediënten van dashi, een soort bouillon. Kombu wordt meestal gedroogd verkocht of versnipperd tot "Oboro kombu". Het wordt ook vers gegeten als sashimi . Kombu dashi maken is eenvoudig, maar kombu dashi poeder kan ook worden gebruikt. Een reep gedroogde kombu wordt meegekookt vanaf het begin van de bereiding en wordt meestal meegegeten.

Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Gebruik kombu in sauzen, meng het met andere groenten, rijst, bonen en granen. Voeg het toe aan de soep, dashi (Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Maak het als snack klaar, maal het tot poeder en voeg het aan cakebeslag toe, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades. Het is verkrijgbaar als poeder, korreltjes, kruidenextract en in capsules.

Kombu kan tevens worden gezouten met zoetzure smaak in kleine reepjes van 5-6 centimeter lang en 2 centimeter breed. Deze worden gegeten als snack bij groene thee.

Kombu is ook belangrijk in de Koreaanse keuken en de Chinese keuken.

Allergenen informatie

Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor zeewier. Vrij van: Geur, kleur en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen.

Waarschuwing

Raadpleeg een deskundige alvorens het product te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Droog, koel en buiten gebruik van kinderen bewaren.

Spiruella.nl heeft veel vertrouwen in de producten die we aanbieden. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermelden. Echter zijn wij geen medisch specialisten en doen daarom geen uitspraken over de werkzaamheid, diagnose, voorkoming, preventie, behandeling of genezing door onze producten.
Gezondheid op maat?

Stel je vraag per e-mail. Je kunt ook bellen of een appje sturen: +316 407 62 998 (Bart)
E-mail: info@spiruella.nl

  • Biologische certificering
  • Advies op maat
  • Eenvoudig bestellen
  • Gratis verzending v.a. 49,- anders 5,95
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen