Drakenfruit (Dragonfruit) of ook wel de Pitahaya genoemd, maar in het algemeen meer aangeduid als Drakenfruit, is een zeer mooie vrucht die schitterende bloemen en een intense vorm en kleur heeft.

De drakenvrucht is meestal donkerrood gekleurd, hoewel sommige soorten van deze vrucht ook roze of geel kunnen zijn. De schil van de Drakenvrucht is een dunne korst. Deze schil is meestal bedekt met schubben, en het vruchtvlees van de vrucht bestaat uit een rood of wit, zoet smakende pulp.

Voedingswaarde:

De Drakenvrucht staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine C. 100 gram gedroogde vruchten hebben bijna 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Het is een goede bron van mineralen, vooral calcium en fosfor. De phytoalbumins in dit fruit bezitten antioxidanten die bekend staan om verschillende gezonde werkingen. Ook de meerderheid van de vetten zijn enkelvoudig onverzadigde vetten, die worden beschouwd als de gezondere vorm van vet.

Maar er is meer met de voeding van Drakenfruit. Het bevat  ongeveer 10 gram aan vezels per 100 gram in gedroogde vruchten en 1 gram per 100 gram in vers fruit, dit door de hoeveelheid water in het verse fruit. U krijgt echter nog meer vezels binnen als u ook de schil eet.

De voedingswaarde per 100 g van Drakenfruit

Vezels 0,9 g
Calcium 8,8 g
Vet 0,61 g
Caroteen 0,012 g
Niacine 0,430 mg
Fosfor 36,1 mg
Ascorbinezuur 9,0 mg
Eiwitten 0.229 g
Water 83,0 g
Ashes 0,68 g
IJzer 0,65 mg
Riboflavine 0,045 mg

Het gebruik van 45gram gedroogd Drakenfruit komt overeen met het eten van een vol pond vers Drakenfruit.

Disclaimer: Spiruella doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie, de inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/natuurvoeding.