Rauw vegan broodrecept

Raw vegan broodrecept Bereidingstijd: 15 minuten Klaar na: 7 uur. Voor 3 personen Ingrediënten: 1 hele bloemkool 1 theelepel kurkumapoeder Een snufje zwarte peper 4 theelepels gerookt zeezout / keltisch zeezout/himalaya zout 2 eetlepels chiazaad 1/2 kopje psyllium vezel 1/2 kop voedingsgist 4 kopjes gehakte courgette Bereidingswijze: Doe de courgette in uw keukenmachine en pulseer tot hij volledig gehakt is. Voeg bloemkool toe, maak vooraf kleine stukjes voor het gemak. Pulseer een paar keer tot het goed gemixed is. Je hoeft het niet helemaal kapot te hakken – stukjes zijn juist lekker in het brood. Voeg de rest van de ingrediënten toe (en maal de chiazaden in een koffiemolen of vijzel vlak voordat je ze toevoegt). Vorm het mengsel in sneetjes brood op je vriesdroogvellen. Doordat het mengsel gelei-achtig is, is het gemakkelijk te doen. Gebruik je spatel om dit te doen. Laat de sneetjes gedurende 6-7 uur uitdrogen. Als je wilt dat 1 zijde zacht is, is 6 uur voldoende. Je kunt de plakjes ook halverwege omdraaien. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *