Fenegriek gezondheidsvoordelen en smaakmaker

Fenegriek de multitasker

Fenegriek vindt zijn oorsproing in Afrika waar het al duizenden jaren voor verschillende gezondheidsvoordelen ingezet wordt. Het barst van de mineralen waar ijzer de kroon spant. Ijzer is essentieel voor de transport van zuurstof in het lichaam.

Fenegriek goed voor testosteron, oestrogeen hormoonbalans

Fenegriek is een bewezen testosteron verhoger. Een goede voedingsbron voor krachtsport maar ook voor de slaapkamer activiteiten.

Fenegriek wordt ook gebruikt bij diabetici om de tolerantie van koolhydraten te verhogen.

Fenegriek wordt in verband gebracht bij de een verhoogde aanmaak van het hormoon oestrogeen en kan zo vrouwen helpen tijdens de menopauze waar stemmingswisselingen en opvliegers geneutraliseerd raken door de verbeterde hormoonbalans.

Fenegriek wordt ook ingezet om borstvoeding aanmaak te stimuleren. Afrikaanse vrouwen gebruiken het om hun borsten voller te maken, wat wederom voor meer slaapkamer activeiten zorgt

Fenegriek is topisch ook ontzettend bruikbaar voor haar en huidverzorging door de stimulerende werking op het oestrogeen hormoon.

Fenegriek als gewasbeschermer

Fenegriekzaadpoeder is door de Europese Commissie toegelaten als gewasbeschermingsmiddel voor de bescherming van planten tegen bladschimmels, meer bepaald echte meeldauw (Uncinula necator) bij druif. Het wordt in water opgelost en versproeid over de bladeren. Het poeder van fenegriekzaden is zelf geen fungicide, maar het activeert het zelfverdedigingsmechanisme van de plant.

Fenegriek als smaakmaker

Fenegriek vindt je als onmisbaar onderdeel in bijvoorbeel kerriekruiden mixen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *