Chaga koffie maken

Er is een superster onder de superfoods die aan een steile opmars bezig is. Chaga is zijn naam en hoe langer hoe meer mensen gebruiken het als een vervangmiddel voor koffie. Maar voordat je je tegoed doet aan je eerste kopje Chaga koffie of Chaga thee, stellen we je graag voor aan de koning onder de paddenstoelen.

Chaga kopen? <Klik hier!

Wat is Chaga?

Chaga, ook bekend onder de Latijnse naam Inonotus obliquus, wordt gewaardeerd om zijn bijzonder krachtige en veelzijdige werking. Het is een parasitaire paddenstoel die groeit op de stam van de berkenboom.

Het gebruik van deze paddenstoel gaat maar liefst meer dan vijfduizend jaar terug. Otzi, de ijsmummie die ongeveer 100 jaar geleden in de Alpen werd gevonden, droeg een paar stukken gedroogde Chaga bij zich.

Chaga

We vinden ook terug van het gebruik van Chaga tot in de 16de eeuw. Zo gebruikten de inheemse volkeren in de Slavische en Baltische streken maar ook in China van oudsher Chaga om kwaaltjes te behandelen en de vitaliteit te herstellen.

15,5049,95

Meer weten over de voordelen en werking van Chaga? Lees dan nu ook: Chaga | Koning van de Mushrooms | Werking en Voordelen voor Jou!

De vele voedingsstoffen in Chaga

Vele van de heilzame effecten worden toegeschreven aan de aanwezigheid van betuline en betulinezuur, dat naast inotodiol één van de belangrijkste actieve componenten in Chaga is.

Daarnaast bevat het nog een waslijst aan vitaminen, zoals vitamine B2, B5, B8 en B12 en vitamine D. Er zitten ook heel wat mineralen in zoals fosfor, calcium, magnesium, kalium, ijzer, koper en zink.

Maar daar stopt het niet omdat Chaga ook een overvloedige bron is van vezels, proteïnen, aminozuren, sporenelementen, enzymen, en polysachariden.

Vier redenen om Chaga koffie te drinken

1. Met Chaga word je scherp maar blijf je ontspannen

Cafeïne maakt je alert maar ook onrustig. Elke koffieliefhebber kent uit ervaring dat gejaagde gevoel dat komt opzetten na een stevige dosis cafeïne. Als je daar wel eens last van hebt, is zo’n cafeïnevrije kop Chaga een perfecte en gezonde start van je dag.

2. Chaga heeft een bitterzoete smaak, zoals échte koffie

Chaga heeft een smaak die aardig in de buurt komt van koffie, maar met subtiele noot-, hout- en vanilleachtige ondertonen. Het heeft een milde smaak en zal je koffie-ervaring niet negatief beïnvloeden.

3. Chaga koffie kan je drinken op elk moment van de dag

Cafeïne uit je dieet halen kan een wereld van verschil maken voor je nachtrust. Chaga is 100% cafeïnevrij en kan je door zijn adaptogene eigenschappen zelfs helpen ontspannen voor je naar bed gaat.

4. Chaga koffie heeft geen noemenswaardige schadelijke bijwerkingen

Hoewel koffie gezonde eigenschappen bezit, verhoogt het onze bloeddruk, put het onze bijnieren uit en werkt het erg verzurend op ons bloed. Chaga daarentegen heeft een alkaliserend effect. Het bespaart je de typische crash die je bij koffie achteraf soms hebt omdat het door de rijkelijk aanwezige polysachariden subtiel en lang doorwerkt.

Hoe maak je Chaga koffie?

Je kan ervoor kiezen om het eenvoudig te houden en een half theelepeltje chagapoeder bij je koffie doen. Zo heb je de ‘best of both worlds’. Maar als je liever geen caffeïne meer wil consumeren, kunnen we je van harte een ‘chagaccino’ aanbevelen.

Je raadt het wellicht al, een chagaccino is een creatieve kruising tussen een capuccino en een Chaga thee.

Chagaccino

Hoe maak je een chagaccino?

Doe een kop amandelmelk in een klein steelpannetje en breng ze op een zacht vuurtje op temperatuur. Doe er dan een kwart tot een half lepeltje chagapoeder bij en voeg er tot slot een snuifje kaneel en wat cacaopoeder aan toe. Als het goed is, heb je nu een lekker romige en schuimige cafeïnevrije chagaccino. Eventueel kan je nog zoeten met honing of ahornstroop.

15,5049,95

Hoe maak je het perfecte kopje Chaga thee

Er zijn een aantal manieren om een heerlijke Chaga thee te maken:

  1. Voeg een stuk Chaga paddenstoel toe aan een pan kokend water en laat dit trekken tot het de gewenste sterkte heeft.
  2. Voeg ½ theelepel of 1 theelepel Chaga poeder toe aan een theezakje en laat deze trekken in een kop heet water.
  3. Breng een pannetje met 300 ml water aan de kook en voeg hier ½ tot 1 theelepel Chaga poeder aan toe. Na 30 minuten verwarmen is de thee klaar om te drinken

Conclusie

Als het zweet je uitbreekt bij het idee om je kopje koffie ’s ochtends op te geven, hebben we dus goed nieuws. Er is een alternatief, dat je kan consumeren of in de vorm van Chaga koffie (of Chaga thee). Je kan je zelfs helemaal creatief uitleven met een chagaccino, een chaga latte, enz.

Er is dus geen reden meer om je bijnieren een break te geven en je favoriete ochtendritueel een gezonde upgrade te geven. Als je Chaga eens wil uitproberen, is de biologische en hoogkwalitatieve Chaga van Mushrooms4Life uit onze webshop een prima keuze.

15,5049,95

**************************************

Meer weten over Superfoods die je kunnen helpen met het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid? Lees dan nu ook: Spirulina en Chlorella: Wat is het Verschil en Wat is Beter? of ontdek deze 11 geweldige Ayurvedische kruiden! Wil je meer weten over de werking van CBD olie, klik dan hier!

Vergeet niet ook te kijken bij Lion´s Mane! Lions Mane kopen? <Klik hier!

Lees hier meer over Koffievervangers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen