Kan ik cannabis gebruiken om ziekte te voorkomen?

Ons lichaam bestaat uit veel fysiologische systeemen waarvan het enige doel is om het lichaam intern in balans te houden. Dit wordt homeostase genoemd.

Naast bijvoorbeeld de alvleesklier, die insuline afgeeft om de glucose waarde in de bloedbaan op peil te houden en de schildklier die hormonen afgeeft om metabolisme en lichaamstemperatuur in balans te houden bestaat er ook nog een ander fysiologisch systeem in het lichaam, genaamd het endocannabinoide systeem. EndocannabinoideSysteem, het ECS; het ECS is een fysiologisch systeem dat de homeostase van cellen reguleert, dit systeem kun je bovendien aanvullen met externe cannabinoiden zoals thc, cbd, cbg etc.

In het dit artikel hieronder wordt prachtig en duidelijk uitgelegd welke invloed het ECS heeft op ons lichaam, wat er gebeurt bij tekorten van cannabinoiden in relatie tot autoimmuun ziektes en waarom vetzuren uit hennepzaadolie zo belangrijk zijn.  

‘’Nader onderzoek heeft aangetoond dat ziekte, ontsteking en letsel de ECS zullen triggeren om actie te ondernemen, en werken aan het resetten van onze interne omgeving terug naar homeostase. Dit systeem is beschreven als zijnde beschermend en noodzakelijk voor het leven. Wat als we ons op dit systeem zouden kunnen richten om ziekte te voorkomen en een betere gezondheid te behouden?’’

CBD en andere cannabinoiden spelen hierbij een grote rol met betrekking tot het in stand houden van het ECS.

https://www.projectcbd.org/should-you-use-cannabis-prevent-illness

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.