Rode gist rijst extra sterk Vitals

22,95
Op voorraad
Belangrijke kenmerken:
 • Biologisch
 • 60 capsules
Gezondheid op maat?

Stel je vraag rechts onder per e-mail of bel: 050 - 2053058
E-mail: info@spiruella.nl

 • Biologische certificering
 • Advies op maat
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis verzending v.a. 49,- anders 4,95
 • Snelle levering
 • Veilig online betalen

Product informatie

Productnaam: Rode gist rijst extra sterk biologisch
Inhoud: 60
Soort: Capsules
Soort: Rijst
Verpakking: Potje
Doel: Voedingssupplement
Dosering: 1 capsule per dag
Toepassing: Innemen met water tijdens de maaltijd
Certificering: Biologisch en EKO
Fabrikant: Vitals
Voedingswaarde per 100 gram

Rode gist rijst extra sterk product omschrijving

Als basis van dit supplement wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die vrij is van verontreinigingen en vrij van gentechniek. Dit voedingssupplement wordt eveneens gecontroleerd op de afwezigheid van citrinine. Dit is een onwenselijk bijproduct dat kan ontstaan tijdens het fermentatieproces.

Er is veel kwaliteitsverschil tussen de verschillende aanbieders. De dosering en standaardisatie van de werkzame stoffen van verschillende rode gist rijstproducten blijkt erg te verschillen. Daarnaast kan het gehalte aan contaminanten, zoals bijvoorbeeld citrinine een punt van aandacht zijn. Daarom is het belangrijk voor een product te kiezen dat een constante hoge kwaliteit heeft.
 

Ingrediënten Rode gist rijst extra sterk capsules

670 mg biologische rode gist rijst (Monascus purpureus)

Waarvan:
10 mg monacoline K
Hulpstoffen: Rijstconcentraat, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).
 

Toepassing en aanbevolen dosering

1 capsule per dag bij de maaltijd innemen met water. Als voedingssupplement voor volwassenen, 1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Allergenen informatie

Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor rode gist rijst. Vrij van: Geur, kleur en smaakstoffen, gluten, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Geschikt voor vegetariers. 

Waarschuwing

Rode gist rijst kan mogelijk de lichaamseigen aanmaak van Q10 beïnvloeden. Het is daarom aan te raden dit product te combineren met een Q10 of Ubiquinol supplement (circa 100-200 mg per dag).

Als u medicijnen neemt, raadpleeg dan eerst een deskundige alvorens dit product te gebruiken. Vermijd gebruik van grapefruits of grapefruitsap. Niet geschikt voor gebruik bij zwangerschap en borstvoeding en voor mensen met een verminderde lever- of nierfunctie of een spierziekte.

Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K, dat de lichaamseigen aanmaak van cholesterol remt door het verminderen van de activiteit van het enzym HMG-CoA reductase. Hierdoor draagt rode gist rijst bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K) en dat kan in bepaalde situaties van belang zijn. Deze gezondheidsclaim is goedgekeurd door de EFSA.

Spiruella.nl heeft veel vertrouwen in de producten die we aanbieden. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermelden. Echter zijn wij geen medisch specialisten en doen daarom geen uitspraken over de werkzaamheid, diagnose, voorkoming, preventie, behandeling of genezing door onze producten.
Gezondheid op maat?

Stel je vraag rechts onder per e-mail of bel: 050 - 2053058
E-mail: info@spiruella.nl

 • Biologische certificering
 • Advies op maat
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis verzending v.a. 49,- anders 4,95
 • Snelle levering
 • Veilig online betalen