Moerbeien

Moerbeien.

De Moerbei plant, gevonden in subtropische gebieden, is een bladverliezende plant met goede voedingswaarden.
De bladeren zijn dun, glanzend en licht groen van kleur, terwijl de vrucht, een vrucht is die samengesteld is uit vele kleinere vruchten genoemd steenvruchten.
De vorm van de moerbeiboombladeren kunnen zelfs op dezelfde boom heel verschillend zijn.
Jonge moerbei planten zijn snel groeiend, maar dit verandert al heel snel in traag groeiend en ze worden zelden hoger dan 10-15 meter hoogte.
De moerbei planten staan in hoog aanzien in de verschillende traditionele geneeskunde .
Regelmatige inname van de moerbei, in welke vorm dan ook voegt belangrijke voedingswaarden toe aan het lichaam.
Een rijpe moerbei is donkerpaars tot zwart, eetbaar en zoet met aangename smaak.

Voedingswaarden van Moerbeien:

* Koolhydraten (in de vorm van suikers, voornamelijk glucose en fructose) - 7,8 tot 9,2%
* Eiwit (met essentiële aminozuren) - 15% tot 28%
* Vetzuren zoals linolzuur, stearinezuur, oliezuur en zuren - 0,4% tot 0.5%
* Appelzuur, produceert een zure smaak - 1,1% tot 1.9%
* Vezels - 0,9% tot 1.4%
* Calcium - 1,8% tot 2,4%
* Fosfor - 0,14% tot 0,24%
* Kalium - 1,90% tot 2,87% in bladeren, 1,33% to1.53% bij jonge stengels
* Magnesium - 0,47% tot 0,63% in bladeren, 0,26% tot 0,35% bij jonge stengels