Rabarbercrumble breakfast

Rabarbercrumble breakfast

Rabarbercrumble breakfast

Super lekker en gezond ontbijtje in het rabarberseizoen voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nodig voor de vulling:
5/6 stengels rabarber
3/4 handjes aardbeien, bosbessen en frambozen bijv. Totaal 250 gram (diepvries) fruit 
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel boekweitmeel
2 eetlepels ahornsiroop
1 uitgeperste sinaasappel (voor het persen even doormidden snijden en paar plakjes afsnijden ter decoratie en smaak bovenop)

Voor de toplaag:
100 gram Havermout
50 gram gesmolten Kokosolie
1 theelepel vanillepoeder 
1 eetlepel Ahornsiroop
1 eetlepel bijenpollen 
1 snufje Keltisch zeezout

Bereiding:
Was en snij de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een pan met een klein laagje water en kook de rabarber 5 minuutjes. Giet daarna het water af. Doe daarna alle andere ingrediënten voor de vulling erbij en doe het in een platte ovenschaal.

In de tijd dat de rabarber kookt kun je de ingrediënten voor de toplaag bij elkaar doen. De gesmolten kokosolie, havermout, ahornsiroop, vanillepoeder, snufje Keltisch zeezout en de bijenpollen.

Doe het mengsel voor de toplaag op de vulling leg er een paar dunne plakjes sinaasappel op en schuif het gerecht voor 30 minuten in de oven.

Geniet ervan!