Gratis verzending vanaf 49,-     Biologische certificering     Snelle levering     Gratis retour

Cacao boter 1 product(en)

Cacao boter is al jarenlang een favoriet ingrediënt in allerlei verzorgingsproducten en cosmetica, maar wist je ook dat je dit ingrediënt uitstekend kunt gebruiken in de keuken? Allereerst wordt deze boter natuurlijk gebruikt bij het maken van chocolade. Het lage smeltpunt van de boter, zo rond je lichaamstemperatuur, verklaart waarom chocolade direct smelt in de mond. Vind je het leuk om thuis te kokkerellen en om je eigen raw chocolade te maken? Daarvoor leent de cacao boter van Spiruella zich zeer goed. Voor het maken van pure raw chocolade gebruik je 65% gemalen cacaoboon, 5% cacaoboter en 30% zoetstof. Vervolgens smelt je de cacaoboter au bain marie en roer je de zoetstof en cacao erdoorheen. Je kunt naar eigen smaak ook ingrediënten als gedroogd fruit, noten of kokos toevoegen. Ten slotte zet je het in de koelkast of in de vriezer om het te laten stollen. Zo kun je met cacao boter verantwoorde chocolade geheel naar eigen wens maken!

Cacao boter huid

Dat eigengemaakte chocolade gezonder en lekkerder is, is niet de enige reden om cacao boter in huis te nemen. Cacao boter huid is bovendien heerlijk om op je lijf te smeren. Waarschijnlijk zit dit ingrediënt al in veel verzorgingsproducten en cosmetica die je in je badkamerkastje hebt staan, maar je kunt het ook zeer goed puur gebruiken. Zo blijft je (gevoelige) huid goed gehydrateerd. Cacao boter huid heeft grote voordelen ten opzichte van synthetische crèmes. Omdat cacao boter smelt bij lichaamstemperatuur, neemt het lichaam het vet snel en goed op. Hierdoor voelt je huid soepel zonder dat het vettig aanvoelt. Cacao boter huid van Spiruella is dus een uitstekende manier om je lichaam goed en natuurlijk te verzorgen. Bij Spiruella vind je meer voedingsmiddelen die bijdragen aan een zijdezachte huid. Bekijk ook ons olie assortiment online!